dimarts, 21 de desembre del 2010

Astronomia


LLatí.
Pàg:74 ex:29. LLegeix aquests textos i fes una redacció amb els comentaris que creguis oportuns.
“El milesi Tales diu que la Terra es manté sobre l’aigua com un tronc o com alguna de altres coses que per la seva naturalesa floten sobre l’aigua.
                                                                                                            Simplici, Sobre el cel, 522, 14
El tema del text és Tales i la Terra, es titula Sobre de cel i l’autor es Simplici. Tales diu com pensa ell que és la Terra, diu que es manté sobre  l’aigua com alguna cosa que per la seva naturalesa flota sobre l’aigua.  Tales explica la seva manera de veure la Terra, no sabia si era certa però ell feia la seva versió. Deia que la Terra flota sobre aigua com qualsevol cosa que flota.  Crec que es una teoria que era poc creíble perquè segons la seva teoria flotava sobre l’aigua, llavors tots els plantes haurien de flotar i tindria una forma bastant extraña.
El text te relació amb la teoria de Tales, Tales de Minet que creía que la terra i els astres flotaven en les aigües d’una infinita massa líquida.

“A  més, és l’astronomia diferent de la física o n’és una part? Perquè sembla absurd que se suposi que és tasca propia del físc conèixer l’essència del Sol i la LLuna, però no els seus atributs essencials, en especial perquè els que s’ocupen de la naturalesa manifesten també interès per la figura de la Lluna i del Sol, i investiguen si la Terra i el món són esferics o no.
                                                                                                                                       Aristòtil, Física 2,2
El tema és si l’astronomia es una part de la física o no.  Es titula Física i l’autor es Aristòtil.  Aristòtil pregunta si l’astronomia es diferent de la física o es una part, fa tota una reflexió sobre aquesta pregunta dient que se suposa que es una tasca propia del físic del Sol i la lluna, pero no els atributs més importants, els atributs que s’ocupen de la naturalesa també tenen interés per la Lluna i el Sol i investiga si la terra es rodona o no.  Crec que aquesta teoria es molt rebuscada, molt de científic es a dir que no qualsevol persona podría fer aquest raonament, perque fa comparacions de la astronomía amb el Sol i la Lluna i diu que investiga si la Terra i el món son esferics o no, llavors pensa que son dos coses diferents però són lo mateix i ja es va apropan a una idea més real de la Terra.
El text te relació amb Aristòtil on al seu llibre parla de si la Terra es rodona.

                                                                                                          Natasha Ramanandi Marín 4ESOA

1 comentari:

  1. caldria investigar sobre les teories dels autors i les teves pròpies conclusions.

    bé baix

    ResponElimina